גם לאנשים חזקים יש רגעים חלשים

קשרי קהילה ופרוייקטים

כחלק מחזון קידום תחום בריאות הנפש של כולנו לסדר היום הציבורי והחברתי, אנו פועלים כל הזמן להרחבת המודעות הציבורית לערכי השיתוף, ההקשבה והפניה לעזרה. בעזרת חיבור לקהילה, שיתופי פעולה חברתיים, קמפיינים פרסומיים, גיוס דמויות מובילות דעת קהל ופעילויות בכל פלטפורמות הדיגיטל, הטלוויזיה והפרסום, אנו מרחיבים את החשיפה לפעילותה של עמותת ער"ן לקהלים רחבים וחדשים ומביאים את ערכי החוסן הנפשי לכל בית ובית בישראל.

תחום קשרי הקהילה והפרויקטים בעמותת ער"ן מהווה מנוע צמיחה מרכזי בפעילות העמותה. המחלקה עוסקת בגיוס מתנדבים מכל קצוות החברה, גיוס משאבים לטובת הרחבת השירותים, פיתוח יוזמות חדשניות חוצות מגזרים, שיתופי פעולה עם מוסדות חינוך וקהילות, ניהול מערך פניות הציבור, והובלת סדנאות והרצאות להעמקת ההבנה והנגישות לנושאי בריאות הנפש. כמו כן, המחלקה אחראית על ניהול התוכן והקשר עם הקהילה בפלטפורמות הדיגיטליות של העמותה, לרבות האתר החדש, בו הקמנו מרכז ידע מגוון ונרחב.

יום בחיי

מרץ 2025

פרויקט 'יום בחיי' מתלווה ליום בחיי אנשי טלוויזיה ובידור מובילים כמו דני קושמרו, גלית גוטמן , אילה חסון, דניאל פרץ, מגי טביבי, גיא פינס, ערן סוויסה ודוד סער וחושף את האדם והנפש מאחורי המסך.

כיצד הם מתמודדים עם משברים וקשיים, מי האדם הראשון אותו הם משתפים, איך השפיע עליהם ה-7 באוקטובר, איך הם מתמודדים עם טוקבקים וביקורות ומה היו הקשיים שלהם בדרך להצלחה.

הקמפיין נוצר בשיתוף עם חברת סלושנס בבעלות טל בזנוס ובהנחיית הפעילה החברתית הצעירה אור לוי כדי לפנות לקהל הצעירים והתלמידים במסר שיש את מי לשתף כשנתקלים באתגרים, קשיים ומשברים. במיוחד בנושא בריונות ברשת והתמודדות עם ביקורות.

לפלייליסט של "יום בחיי" לחצו כאן

SOS

ינואר 2025

“זה לא רק אני וזה לא לתמיד, לכולם אובד הכוח. יש את מי ששומע אותי, כשאני רוצה לצרוח"

שנה לתוך מלחמת "חרבות ברזל" ולאחר אירועי ה-7 באוקטובר, הלב של כולנו חווה פגיעה קשה בעקבות הטראומה, המראות הקשים, האובדן וקושי. הבנו שיש חשיבות גדולה לשמור על הלב שלנו ואחת הדרכים החשובות לעשות זאת היא באמצעות שיתוף. 

בשבוע הער"נות 2024 עמותת ער"ן השיקה פרויקט מוזיקלי חשוב אליו גוייסו אמני ההיפ הופ המובילים: נונו, שרק, כהן, עדן דרסו והמפיק המוזיקלי אורי שוחט. כל אחד מהאמנים קיבל חופש אמנותי לכתוב את הבית שלו כשהקו המנחה היה המסר- "כדי לשמור על הלב, צריך לשתף". המוזיקה מחברת ומרפאה את הנפש. היא נוכחת גם בפניות שמגיעות למוקדי הסיוע השונים של ער"ן ולכן היה חשוב לנו שהשיר יעמוד בפני עצמו ויגיע לכמה שיותר לבבות בקרב הצעירים, בני הנוער וגם חובבי ההיפ הופ הישראלי. 

השיר נולד מתוך יזומה ושיתוף פעולה של משרד הפרסום המלווה אותנו מעל ל 25 שנים יהושע\TBWA וחברת ההפקות 'דאבל קאסט'.

עדויות מתנדבי ער"ן מה-7 באוקטובר

אוקטובר 2024

ביום שבת ה-7 באוקטובר 2023, ישראל חוותה את רצף האירועים הטראומטיים הקשה בתולדותיה, מתקפת טרור רצחנית אשר פגעה באלפי משפחות ברחבי הארץ והטילה צל כבד ומאיים על החברה הישראלית כולה. באותו יום החלה גם המלחמה על הנפש של כולנו. במהלך אותה שבת התקבלו במוקדי הסיוע של ער"ן 3,500 שיחות מצוקה. צוות העמותה ומאות מתנדבי ער”ן איישו את קווי הסיוע במהלך כל אותה שבת שחורה ובמהלך הימים הקשים בעקבותיה. כל שיחה הייתה זעקה קורעת לב, סיפור אישי של טראומה, אובדן ופגיעות. היה לנו חשוב לתעד ולצלם את עדויות המתנדבות והמתנדבים שהיו במשמרת באותה שבת על מנת ללמוד, לזכור ולא לשכוח את מה שעברנו.

לחצו כאן לסיפור של ער"ן ב-7 באוקטובר

"יש לזה מקום" בחסות לוריאל ישראל

ספטמבר 2024

לוריאל ישראל בחרה בעמותת ער"ן להוביל מהלך חברתי להעלאת המודעות ולתת מקום למכלול הרגשות והתחושות שיש בכולנו בעקבות המציאות הביטחונית המטלטלת העוברת עלינו מאז מתקפת ה-7 באוקטובר ומלחמת "חברות הברזל" – דאגה, עצב, ייאוש, געגוע, פחד, לב שבור, בדידות, אי שקט וחרדה – בער"ן תוכלו למצוא מקום בטוח לכל קושי, כאב ומצוקה קטנה כגדולה.

קמפיין "יש לזה מקום" נפרש בכל הארץ, מהצפון עד לדרום על מנת להגיע לכמה שיותר אנשים, שלטי חוצות בצידי הדרכים המובילות בארץ וערים מרכזיות ובתפוצה רחבה ברשתות חברתיות ודיגיטל, כדי להגיע לכלל אזרחי ישראל, בכל גיל ובכל מקום ולאפשר להם קבלת עזרה ראשונה נפשית אנונימית ומיידית.

מצדיעים לילדי ישראל

קיץ 2024

"אתם רואים אותי בטלוויזיה על במה, צוחקת ונהנית ומשוחררת. אבל כשהמצלמות נסגרות והאורות יורדים ואני חוזרת הביתה, זה לא תמיד ככה"- מירי מסיקה.

מהלך חברתי חשוב שעלה בקיץ 2024 בעקבות ה-7 באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל" בו השתתפו אמנים מובילים מתחום השירה, הספורט והבידור: מירי מסיקה, הראל סקעת, נסרין קדרי, מאיה קיי, אבי אבורומי, תמיר סטיימן, ליאור רפאלוב

הקמפיין נוצר בשיתוף עם חברת סלושנס בבעלות טל בזנוס, לאור העלייה במספר הפונים הצעירים לשירותי הסיוע של ער"ן, פורסם ברשתות החברתיות ופונה לקהל בני הנוער והילדים כדי שישתפו ברגשות שלהם, יתמכו אחד בשנייה ברגעי משבר וישמרו על שגרה כמה שניתן. 

בהנחיית הפעילה החברתית אור לוי והיוצרת מאי סייג, האמנים משתפים בסיפורים אישיים מחיי היומיום שלהם – על המשברים שחוו בתקופה האחרונה, כיצד התמודדו עם הקשיים והחרדה ומבקשים מילדי ישראל לשתף את הרגשות שלהם, לשמור על השגרה עד כמה שניתן ולחזק את החברים הקרובים מסביב שצריכים חיזוק.

לפלייליסט של "מצדיעים לילדי ישראל" לחצן כאן

משדר מיוחד קשת 12 "חרבות ברזל"

אפריל 2024

באפריל 2024 התקיים לראשונה יום שידורים מיוחד למען ער"ן בקשת 12 בהנחיית יואב לימור ונסלי ברדה.

במשדר התארחו רעיית הנשיא, הגב׳ מיכל הרצוג, מנכ״ל ער״ן, דוד קורן ששיתף על התמודדות העמותה והשינוי במערך המתנדבים מאז השבעה באוקטובר. אורנה נאוטרה, מתנדבת ער"ן בניו יורק שבנה עומר נאוטרה ז"ל שבוי בעזה, מנהלת מקצועית ארצית בער"ן ד"ר שירי דניאלס ופרופ׳ איל פרוכטר – יו״ר המטה הלאומי לפוסט טראומה ששוחחו על הסיוע המיוחד של ער"ן לחיילים ועל ההתמודדות לאחר השיבה הביתה מהלחימה ועוד.

המשדר התקיים בזכות השותפים שלנו לדרך בנק הפועלים, מטרנה, מחסני השוק, מגדל וחברת אג'נדות.

"ביחד נתגבר" - השיר של מתנדבי ער"ן בעקבות 7 באוקטובר

"כן זה גל וזה עובר, הוא מטלטל אותנו.

להיקרע ומחדש להתחבר.

עוד נחזור להיות מי שאנחנו. יחד נתגבר."

השיר "ביחד נתגבר" נכתב כחלק מתהליך התמיכה והחיזוק של מתנדבי ער"ן שהיו מעבר לקו ולמקלדת במהלך השבת השחורה ובשבועות הקשים שעברו על כולנו בעקבותיה.

השיר נכתב ע"י ד"ר מיכל לב ארי, מנהלת שירות הסיוע ברשת של ער"ן, הולחן ע"י טלי שפירא שחטר, מתנדבת ער"ן, ובוצע על ידי מתנדבות ומתנדבי ער"ן וצוות העמותה, בעקבות מתקפת הטרור של ה-7 באוקטובר 2023, מתוך הצורך בהדהוד של תקווה ותזכורת לחשיבות התמיכה ההדדית המחזקת, בימים סוערים וקשים. 

את השיר והקליפ יצרנו יחד עם השותפים שלנו שתרמו מכשרונם, מקצועיותם וזמנם: אבשי וצוות אולפני פוינט2פוינט, זהר רבינוביץ' וצוות ההפקה B.Y Group הפקות ותוכן, ישי רזיאל על ההפקה המוזיקלית ואבי סינגולדה על הגיטרות. הקליפ הופק והוקלט בחסות בנק הפועלים למען מתנדבי ער"ן.

פודקאסט "יש מקום לדבר על זה" בשיתוף בלינק

פברואר 2024

הפודקאסט שלנו "יש מקום לדבר על זה" בו השתתפו יוצרי רשת ומשפיענים כמו מיה דגן ובת שי, בר אלמליח (הפשוטע) ונויה כהן , אביה פרחי ורחלי רוטנר, עידן ניידיץ ואלכס שולץ, מאפשר מקום לשיח על קשיי היום יום בצל המלחמה. הפודקאסט נוצר יחד עם סוכנות המשפיענים בלינק.

אחרי ה-7 באוקטובר הרבה ישראלים הרגישו שהקשיים וההתמודדויות האישיות שלהם מתגמדות אל מול המציאות החדשה שכולנו חיים בה. הפודקאסט נתן מקום לכל התחושות ועזר להדהד את המסר שכולנו מתמודדים עם קושי או מצוקה קטנים כגדולים שיש להם מקום ואפשר לדבר עליהם. 

מדברים עם ער"ן - שת"פ עם TikTok

מרץ 2023

במרץ 2023, הושק מהלך חברתי חדש תחת ההשטאג #מדבריםעםערן בשיתוף  TikTok ישראל ובהובלת חברת אג׳נדות וחברת Peach Content We Like, בו השתתפו יוצרי רשת מובילים כמו: שחר כהן, טליה ברטפלד, איתמר 180, שחר ואורן, לירן רוזן, עומר גואטה, אייל ואיטזל ונועם בֶּתָּן ועוד. 

המטרה לעודד שיח של שיתוף, הקשבה והכלה. תוך עשרה ימים מעליית הקמפיין נרשמו מעל 31 מיליון צפיות, ולער"ן התקבלו מאות פניות מבני נוער שפנו לראשונה למוקדים.  במסגרת הקמפיין, יוצרי הרשת שיתפו בסרטוני דיסטרפשיין במטרה להעביר מסר ששיתוף ושיח יכולים להועיל בהתמודדות עם סערת רגשות ולעודד את הצופים לשתף סיפורים אישיים בעצמם. הסרטונים מעלים מודעות לכך ש"גם לאנשים חזקים יש רגעים חלשים", וחשוב שכל אדם בכל מצב ובכל סוג של מצוקה נפשית ידע שניתן לפנות לער"ן לצורך שיתוף, קבלת סיוע ותמיכה – לא רק במקרי קיצון. המהלך "מדברים עם ער"ן" זכה במקום השלישי פרס הסושיאל של 'גרנות', תחרות הקריאייטיב הישראלית לאותה השנה.

"בריאות הנפש היא בריאות" - שת"פ עם MTV ישראל

אוקטובר 2021

סרטון תשדיר בשיתוף ער"ן ו-MTV ישראל שפורסם בשבוע המודעות לבריאות הנפש העולמי הקורא לקהל הצעיר והבוגר לדאוג לנפש ולטפל בה ומציע דרכים שונות.

אמיצים ביחד

יוני 2021

יוזמת "אמיצים ביחד" נבנתה בעקבות משבר הקורונה, כשהסגר והמרחק החברתי השפיעו על בריאות הנפש של רבים מבני הנוער. בפרויקט השתתפו משפיעני רשת כמו סיון תם, שיינה היידי, אביב נס, עמרי מלינסקי ושירה בר. תוכנית "אמיצים ביחד" הנה חלק מיוזמה חברתית כלל-עולמית לתמיכה בכל מי שחווה חרדה ודיכאון של חברת מייבלין ניו יורק Maybelline New York בשיתוף עם קהילת המומחים של עמותת ער"ן על מנת לנפץ את הסטיגמות על חרדה ודיכאון ולהציע גישה לעזרה ראשונה נפשית מיידית, אנונימית, דיסקרטית ובחינם, לכל מי שזקוק לה. היוזמה מנגישה כלי תמיכה הכוללים זיהוי סימני מצוקה, דרכי סיוע, מציאת משאבים ופניה לקבלת עזרה.

שבוע הער"נות

החל משנת 2018

שבוע הער"נות נוצר מתוך האמונה שלכל אחד מאיתנו יש את האפשרות לעזור לאדם במצוקה בסביבתנו.

משנת 2018, עמותת ער"ן מובילה מהלך תקשורתי גדול במשך כשבוע בחודש ינואר שמסתיים בתאריך 12.01 – כמו מספר הקו החם של העמותה, אשר קורא לציבור הרחב לגלות ערנות לסביבה, לשים לב לסימני המצוקה ולא להתבייש לשאול אם הכל בסדר ולהגיש עזרה.

בכל שנה המהלך מתמקד בנושא או תחום אחר כאשרר המסר המרכזי הוא שחשוב לשאול את השאלות ולזהות את הסימנים שמאפיינים אנשים שמתמודדים עם קושי נפשי, לחץ, חרדה ומצוקה ולשבור את המיתוסים והטאבו סביב נושא בריאות הנפש.

לרשימה המלאה של שבוע הער"נות:

הפלייליסט של ער"ן

שירים ומוזיקה מלווים אותנו בער"ן בהרבה שיחות עם פונים במצוקה. המילים והצלילים נוגעים ברגש ומעניקים נחמה וחמלה. הפלייליסט של ער"ן נוצר על ידי יאיר שדה, מתנדב ער"ן ומנהל פורום ער"ן שאסף שירים שעלו בפניות, ממתנדבים וגם כאלה שנושאים עמם את הערכים של העמותה.

מוזמנים ומוזמנות להאזין. להאזנה לחצו כאן

ער"ן בתקשורת

כאן

מאז תחילת המלחמה עם איראן התקבלו כ-6,500 פניות בעמותת ער"ן. זוהתה עליה בפניות של גברים לעמותה, כולל חיילים ואנשי מילואים

מעריב

על רקע עלייה חדה בכמות הפנייה לתמיכה נפשית מאז תחילת מבצע "עם כלביא" – עמותת ער"ן בשיתוף עם מעריב מסכמת עבורכם ועבורכן חמישה צעדים להפחית חרדה וטראומה

ישראל היום

לאחר גל גדול של חרדה ומאות שנקלטו במערכות הבריאות בישראל מאז התקיפה האיראנית, בער"ן מציעים דרכים להתמודד ולנהל את החרדה באמצעות מספר כלים. תרגול מיינדפולנס או נשימות עמוקות, שיחה עם חבר ופעילויות של רוך, כמו ארוחה משותפת, הן רק חלק מהדרכים שיעזרו לכם

תורמים ושותפים לדרך