גיל ההתבגרות ותחילת החיים כבוגרים יכולים להביא להרבה שאלות, קשיים, אתגרים – בלימודים, מבחינה חברתית, הרשתות החברתיות, לחצים חברתיים, שאלות על זהות, קשיים במשפחה או אתגרים אישיים אחרים.
אנחנו כאן עבורך – קו הסיוע לצעירים ולבני נוער נועד להיות המקום שבו אפשר לדבר על מה שבאמת עובר עליך, בלי שיפוטיות ועם הרבה הקשבה וסבלנות. בקו הסיוע שלנו אפשר למצוא אוזן קשבת מאנשי מקצוע ומתנדבים שהוכשרו במיוחד להבין את עולמם של צעירים.
השיחה איתנו היא אנונימית, פתוחה וחסויה לחלוטין. אין צורך להתמודד לבד – אנחנו כאן כדי להקשיב, להקל ולעזור לך למצוא את הדרך להתמודד עם מה שמעסיק אותך. אל תהסס לפנות – זו זכותך להרגיש שמישהו מבין אותך.
פגיעה מבריונות ברשת היא חוויה כואבת שיכולה להרגיש מאוד בודדה. כשאנחנו נפגעים מבריונות ברשת, יש לזה השלכות רבות: תחושה של חוסר ביטחון וחוסר אונים.
בריונות רשת [Cyberbullying] כוללת מעשי אלימות שנעשים דרך רשת האינטרנט או הטלפון – רשתות חברתיות [פייסבוק, טיקטוק, אינסטגרם, טוויטר ועוד], וואטסאפ, מייל, פורומים, אתרי גיימינג ועוד.
גם אם בריונות ברשת מתרחשת במרחב הווירטואלי הכאב והפגיעה שהיא גורמת הם אמיתיים לחלוטין, וכמו אלימות בחיים האמיתיים, אין לזה הצדקה או מקום. בריונות ברשת יכולה לקרות לכל אחד, בכל גיל ובכל מגדר.
אם נפגעתם מבריונות ברשת – מכל סוג – התקשרו 105 – למוקד לדיווח ומתן מענה בנוגע לפגיעות, אלימות ופשיעה נגד ילדים ונוער ברשת.
גיל ההתבגרות מביא איתו המון שינויים, מכל מיני סוגים – שינויים בגוף, שינויים חברתיים, לימודיים – ולפעמים לוקח זמן למצוא את המקום שלנו בתוך כל השינויים האלו. בתהליך חיפוש המקום שלנו, בדידות היא תחושה טבעית שכל אחד ואחת מאיתנו חווה מדי פעם. אבל, אם התחושה הזו נמשכת לאורך זמן, היא עלולה להפוך לבעיה. חלק גדול מהקושי זו ההרגשה שאין את מי לשתף ואין מי שיכול לתמוך.
פגיעה עצמית יכולה להתרחש בכל מיני צורות, שהמשותף להן הוא פגיעה פיזית בעצמנו בכוונה ובדרך כלל לאורך זמן. למרות הפגיעה בעצמנו, בגוף שלנו, לרוב הכוונה היא לא אובדנית, אלא לנסות ולהתמודד עם קושי או מצוקה גדולים שאנחנו לא יודעים מה לעשות איתם.
פגיעה עצמית נועדה פעמים רבות להפוך את הכאב הרגשי שאיתו אנחנו מרגישים חסרי אונים, לכאב פיזי שהוא בשליטה שלנו – יש לנו כך שליטה מתי הוא מתחיל ומתי הוא נפסק. זו דרך להתמודד עם רגשות שקשה להרגיש אותם וגם קשה להפסיק אותם, רגשות ותחושות שיכולים לבוא בעקבות אירועים טראומטיים, תחושת בדידות או בושה, או קושי להתמודד עם מצבים מאתגרים – חברתיים, רגשיים, לימודיים ועוד.
בין חרם לבריונות ברשת לכולנו, כבני אדם שהם יצורים חברתיים, יש צורך בהשתייכות, בקבלה ובאהבה. בגיל ההתבגרות, המשימה המרכזית של...
כהורים, חשוב למצוא את האיזון הנכון בין הצורך לשמור על הילדים ולהזהיר אותם מפני סכנות, לבין הצורך לגדל אותם כבעלי...
בגיל הזה – בתקופת גיל ההתבגרות, יש כל כך הרבה שינויים בבת אחת – בגוף שלנו, במיניות, ביחסים עם המשפחה...
גיל ההתבגרות הוא תקופה סוערת. הגוף משתנה, המוח מתעצב, הרגשות חזקים ואינטנסיביים, ואנחנו מתחילים לשאול שאלות גדולות על עצמנו: מי...
אם יש לך מחשבות על התאבדות, זה לא אומר שאת או אתה חלשים, או פגומים או מגיע לכם להעלם. זה...
לכולנו יש רגעים שבהם אנחנו מתרגשים או מרגישים קצת לחץ או פחד לפני מפגש חברתי, אירוע עם הרבה משתתפים, או...
מידע, כלים וטיפים במגוון נושאים. תכנים שיכולים לסייע לנו להבין, להתמודד ולחזק את עצמנו ברגעים מאתגרים של קושי או שאלה
יצירת קשר
טלפון: 076-8844400
דואר: ת.ד. 7137 נתניה 4217002
דוא"ל: eran1201@eran.org.il
מוקד תרומות: 1-700-70-1201