ניצולי שואה ודור שני

עמותת ער"ן מפעילה קו סיוע מיוחד זמין ונגיש למתן סיוע נפשי ותמיכה רגשית לניצולי השואה ואזרחים ותיקים.

מתנדבי ער"ן, שעברו הכשרה מקצועית על ידי מיטב המומחים בתחום, מעניקים עזרה ראשונה נפשית ואוזן קשבת לניצולי שואה, אזרחים ותיקים ובני משפחתם, 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע.

ניתן לפנות אלינו בחיוג חינם מכל טלפון למספר 1-800-24-1201

השירות הנו ארצי, אנונימי ואינו דורש הזדהות , וניתן בשפות: עברית , אנגלית ורוסית.

לשיחה אנונימית עם
מתנדבי ער״ן

שלושת ערוצי הסיוע

  1. תמיכה רגשית: אוזן קשבת, עידוד, הרגעה והנעה לחשיבה על דרכי התמודדות אפשריים עם הקושי.
  2. מידע אודות שירותים קהילתיים לניצולי שואה ולאזרחים ותיקים ובעת הצורך, הפניית פונים שמעוניינים להמשך טיפול של כלל גופי הטיפול האמונים על טיפול בניצולי השואה
  3. שיחות שבועיות יזומות לניצולי שואה המעוניינים בכך, במסגרת תכנית מובנית להפגת הבדידות. במסגרת התוכנית מתנדבי ער"ן יוצרים קשר טלפוני באופן יזום וקבוע פעם בשבוע בזמן שנקבע מראש מול הניצול/ה ומשוחחים עמם על יומו ועל כל נושא שיבחר

מקשיבים לשתיקת ניצולי השואה תמיד

במסגרת הכשרת הצוות המקצועי ומתנדבי ער"ן, קיימנו הכשרה מקצועית ארצית ייחודית בנושא – מקשיבים לשתיקת ניצולי השואה בנושא פגיעה מינית בשואה.

יום העיון עסק בנושא חשוב, שלרוב אינו עומד במוקד הדיון הציבורי והנו בעל ערך בהבנת החוויה המורכבת מעבר לקו ויועד לעוסקים בטיפול ובתמיכה בניצולי השואה:

עובדים סוציאליים במשרד הרווחה, מתנדבות מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית ומתנדבי ער"ן.

מעבר לשיחות המתקבלות בקו לניצולי השואה, נערכו גם שיחות יזומות לניצולי שואה שרצו בתמיכה רגשית ממושכת.

ער"ן מקיימת שיתוף פעולה מקצועי הדוק עם משרד הרווחה והשירותים החברתיים, ארגונים חברתיים ועם עו"סים קהילתיים למציאת מענה לצרכים העולים בפניות.

בדידות בגיל השלישי

בדידות היא תחושה שרבים ורבות מבני הגיל השלישי מרגישים, והיא יכולה להתעצם בעקבות שינויים טבעיים המאפיינים את השלב הזה בחיים: יציאה לגמלאות, אובדן בני זוג וחברים, ירידה ביכולת הניידות או בתפקוד הבריאותי, ואף שינויים משפחתיים כמו מעבר הילדים לעיסוקיהם וגידול המשפחה שלהם. מעבר לאתגר הרגשי, הבדידות עלולה להשפיע גם על הבריאות הפיזית ולהגביר את הסיכון למחלות כרוניות ודיכאון.

עם זאת, יש דרכים להתמודד עם הבדידות בגיל הזה: יצירת קשרים חברתיים חדשים באמצעות הצטרפות לקבוצות קהילה, חוגים ופעילויות משותפות, לצד שימוש בטכנולוגיה כמו שיחות וידאו או מדיה חברתית, יכולים לסייע.

"אל תשליכני לעת זקנה, ככלות כוחי אל תעזבני" – כך נאמר בפסוק המשקף את החשש האנושי מפני הבדידות והנטישה בימי...

כולנו מכירים את האתגרים שהחיים מביאים איתם, אך בגיל השלישי הדברים לפעמים מרגישים קצת אחרת. השנים חולפות, אנחנו חווים שינויים...

מרכז הידע

מידע, כלים וטיפים במגוון נושאים. תכנים שיכולים לסייע לנו להבין, להתמודד ולחזק את עצמנו ברגעים מאתגרים של קושי או שאלה

תרמו לסיוע לניצולי שואה ודור שני

התנדבות בער"ן