אין מי שרואה אותי: בדידות בגיל ההתבגרות

תוכן עניינים

לקריאה נוספת

בגיל ההתבגרות הכל משתנה – הגוף, המחשבות, התחושות, היחסים בתוך המשפחה, שינויים חברתיים ורגשיים. זו תקופה שבה מרכז החיים עובר מהמשפחה אל החברים. זהו גיל שבו החברים הופכים לחלק מרכזי יותר ויותר בחיים שלנו, ויש השפעה גדולה למה חושבים עלי ואיך אני ביחס לאחרים. זה גיל שיש בו צורך גדול בהבנה ובקבלה, להיות חלק, להרגיש שייכים.

מצד אחד, אנחנו חיים בתקופה הכי מקושרת ומחוברת, טכנולוגית. ומצד שני, תקשורת דרך מסכים ורשתות חברתיות דווקא עלולה להחריף את תחושת הבדידות: השוואה לאחרים, קנאה והרגשה שאני לא כמו כולם.

מה זו בדידות?

בדידות זה לא רק להיות לבד פיזית. זו תחושה שיש לנו בפנים – של ריחוק, נתק, או שאף אחד לא מבין אותנו או אכפת לו מאתנו. התחושות האלה יכולות להיות גם כשאנחנו מוקפים באנשים וגם כשאנחנו לבד. לפעמים זה מרגיש שאין לנו באמת עם מי לדבר, את מי לשתף, או שאנחנו "שונים" מדי, או "לא מתאימים".

למה זה קורה דווקא בגיל ההתבגרות?

שינויים בחברויות: בגיל הזה החברויות שלנו משתנות. לפעמים זה קשור למעבר בית ספר או לשינוי בתחומי העניין שלנו. קשרים ישנים מתנתקים וקשרים חדשים לא תמיד מסתדרים כמו שאנחנו רוצים.

הרצון להיות חלק: בגיל הזה, יותר ויותר חשוב לנו להרגיש חלק מקבוצת חברים, בגיל שלנו. בתקופה הזאת, הרבה פעמים העיקר עובר מהמשפחה, מהבית אל החברים והחברות. כשזה לא קורה, כשאנחנו לא מצליחים להרגיש חלק, להיות שייכים, זה יכול לגרום לנו לחשוב שמשהו לא בסדר אצלנו.

רשתות חברתיות: ברשתות אנחנו רואים אנשים שנראים כאילו יש להם חיים מושלמים. גם אם אנחנו יודעים שזה לא אמיתי, זה עדיין יכול לגרום לנו להרגיש שאנחנו לא מספיק טובים.

חיפוש עצמי: בגיל הזה אנחנו שואלים שאלות כמו "מי אני?" ו"איפה המקום שלי?". זה טבעי, אבל גם יכול להיות מבלבל.

איך להתמודד עם בדידות בגיל ההתבגרות?

לדבר על זה: פשוט לשתף. זה אולי קשה, אבל כשמדברים עם מישהו – הורה, מורה, חבר טוב או יועצת – זה מקל מאוד. אם אין מישהו שאתם מרגישים בנוח לדבר איתו, או סומכים עליו – תמיד אפשר גם לפנות אל קווי הסיוע של ער"ן בטלפון או און-ליין

להצטרף לקבוצות או חוגים: לפעמים חוג, תנועת נוער, פעילות ספורטיבית או התנדבות יכולים לעזור לנו להכיר אנשים עם תחומי עניין דומים. המסגרת המשותפת יכולה להקל על ההיכרות. לפעמים קל יותר להתחיל ליצור קשרים און ליין, בפורומים בנושאים שמעניינים אותנו ועוד. למצוא את אלה שיש לנו תחומי עניין משותפים איתם, או שמעסיקים אותם אותן שאלות או בעיות כמו אותנו.

להיזהר מהשוואות ברשת: הרשת מוצפת בכל כך הרבה אינפורמציה. ואולי במקום להשוות את עצמנו לאחרים, נתמקד בדברים שעושים לנו טוב ונשקיע בקשרים בעולם האמיתי.

לשמור על קשרים קיימים: אפילו חבר אחד טוב יכול לשנות את כל ההרגשה שלנו. שווה להשקיע בקשרים שכבר יש לנו. אפשר לחדש קשר עם אנשים שאנחנו כבר מכירים. לפעמים קשרים מתנתקים בעקבות ריב או ויכוח או שבכלל כבר שכחנו מה הסיבה לניתוק. ואולי אפשר למצוא דרך לחדש את הקשר ולהתקרב מחדש. לפעמים קל יותר לחדש קשרים שכבר היו, מליצור קשרים חדשים לגמרי

לזכור שזה זמני: תחושת בדידות לא נשארת לנצח. כולנו עוברים תקופות כאלה, וזה לא אומר שמשהו לא בסדר איתנו.

בדידות בגיל ההתבגרות היא תחושה שמוכרת כמט לכל אחד ואחת מאיתנו. גם אם המצב נראה חסר מוצא, כדאי לזכור שאפשר למצוא דרכים ואפשרויות לשינוי. לפעמים גם צעד אחד, אפילו קטנטן, יכול ליצור שינוי. ללכת צעד צעד ולזכור שזו דרך, ששינוי בדרך כלל לא קורה בבת אחת, אלא בהדרגה.

כתבות נוספות

יש רגעים שבהם אנחנו מתחילים ומתחילות כבר להרגיש ולדעת מי אנחנו באמת. אולי זה לוקח זמן, אולי זה תהליך ארוך...

חשוב לי שתקרא/י את מה שעבר עלי. אני לא הולכת לספר לך על דרכים להפיג בדידות, וגם לא להפנות אותך...

בין חרם לבריונות ברשת לכולנו, כבני אדם שהם יצורים חברתיים, יש צורך בהשתייכות, בקבלה ובאהבה.  בגיל ההתבגרות, המשימה המרכזית של...

תרמו לנו

התרומה שלכם יכולה להציל חיים